Ohjattu toiminta

Vesijumpat

Kevyt ja tehovesijumppa sisältyy lipun hintaan.

ma klo 15.00-15.30 (kevyt)
ti klo 19.15-19.45 (teho)
ke klo 15.00-15.30 (kevyt)
to klo 19.15-19.45 (teho)

Kevyt vesijumppa

Kevyt vesijumppa on ison altaan matalassa päädyssä jalat pohjassa tehtävää helppoa, nivelystävällistä jumppaa erilaisia jumppavälineitä apuna käyttäen. Jokainen jumppaaja voi valita valita vauhtinsa itse ja liikkeitä voi muokata omien tuntemusten mukaan. Ohjaaja antaa tarvittaessa vinkkejä vaihtoehtoisiin liikkeisiin. Musiikki vauhdittaa menoa. Jumppa sopii erityisesti seniori-ikäisille jumppaajille. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista eikä lisämaksua. Tervetuloa paikalle!

Tehovesijumppa

Tehovesijumppa jumpataan jalat pohjassa ison altaan matalassa päädyssä. Jumppa ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Liikkeiden tempo vaihtelee rauhallisesta tosi nopeaan. Jumpassa voidaan käyttää myös erilaisia jumppavälineitä. Musiikki vauhdittaa menoa. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista eikä lisämaksua. Tervetuloa paikalle!

Syvänveden jumppa/vesijuoksu (ei tällä hetkellä ohjelmassa)

Syvänveden jumppa on vesivyön kanssa tehtävää erittäin tehokasta vesiliikuntaa  altaan syvässä päässä. Tunnilla harjoitellaan vesijuoksutekniikoita ja jumpataan vaihtelevasti erilaisten välineiden kanssa kehittäen lihaskuntoa ja hapenottokykyä. Tällä tunnilla tulee taatusti kuuma. Tuntia suositellaan uimataitoisille.

Vauvauinti

Tietoja vauvauinnista

Vauvauinnin voi aloittaa 3 kk täyttänyt ja yli 5 kg painava vauva.
Ennen uinnin aloittamista uusille vauvoille on pakollinen infotilaisuus. Infotilaisuudessa kerrotaan tarkemmin vauvauinnin käytännöistä ja periaatteista. Seuraavassa lyhyesti muutamia tärkeitä asioita.

Ennen uinnin aloittamista on hyvä totuttaa vauvaa kylpemään 32-asteisessa vedessä, joka on vauvauinnin veden lämpötila. Kylpyveden viilentäminen kannattaa tehdä aste kerrallaan. Uinnissa aloitamme eri uintiasennoista ja korvien kastelusta ja jos vauva viihtyy korvat vedessä, häntä voi kylvettää jo kotona selällään korvat veden alla.

Vauvauintiin tullaan suihkun kautta, joten vauvalle on hyödyllistä totutella myös suihkupesuun. Vauvan päätä ei ole pakko kastella, mutta pään kastelua suihkulla voi halutessaan harjoitella ennen vauvauinnin aloittamista.

Uintitarvikkeiksi vauva tarvitsee vain pyyhkeen, uima-asun sekä uimavaipan. Uimavaippa on pakollinen. Erilaisia pestäviä uimavaippoja saa tilata netistä (hakusana uimavaippa) ja kertakäyttöisiä uimavaippoja valmistaa ainakin Libero (näitä myy yleensä suurimmat marketit). Vaipan voi ostaa myös Vesihovin kassalta.

Opetuksemme on yksilöllistä vauvan ikä ja kehitystaso huomioiden. Kaikki 0-3- vuotiaat voivat aloittaa vauvauinnin ilman aikaisempaa kokemusta. Perheuinnissa sisarus voi olla enintään 5 vuoden ikäinen. Tervetuloa vauvauintiin!

Kevään 2024 vauvauintijaksot

Vauva -ja perheuinnit järjestetään lauantaisin kello 9.00-12.00. välisenä aikana.  Yksittäisen ryhmän kesto on 30 minuuttia. Ryhmiä on yhteensä kuusi.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostilla 31.12.2023 mennessä osoitteeseen; ratsuhovi@gmail.com. Vauvauinnin ohjaajana toimii Anne Pakarinen. Ilmoittautuessa ilmoita lapsen nimi, syntymäaika ja huoltajan yhteystiedot.

Jakso 1: 13.1. – 2.3.2024

Jakso 2: 9.3. – 4.5.2024 (30.3. ei vauvauintia)   

Vauvauinti on jaksotettu yllä olevan aikataulun mukaisesti. Jakso sisältää aina 8 vauvauintia. Jaksolle ostetaan 6 kerran sarjakortti (hinta 66 €). Kerrat 7 ja 8 maksetaan kertamaksulla (11 €) jos sarjakortti on jo käytetty. Jaksoon sisältyy siis kaksi kertaa, jotka on mahdollista olla pois ilman kustannuksia. Muita poissaoloja ei hyvitetä.
Perheuinnin 6 kerran sarjakortin hinta on 78 € (lisäkerrat 13 €). Perheuintikortti sisältää kahden aikuisen ja kahden lapsen osallistumisen. Jos lapsia on enemmän, niin lisämaksu on 3€/lapsi.

Aikataulu

Nuorimmat, aloittavat vauvat uivat lauantaisin klo 9.00. ja siitä eteenpäin ryhmät jaetaan iän ja kokemuksen mukaan. Perheryhmät viimeisinä.
Ohjaaja ilmoittaa tarkan kellonajan ennen ryhmien alkua tekstiviestinä.

Seuraava vauvauinti-info uusille osallistujille järjestetään Vesihovin kahviossa 8.1.2024 klo 17.00.

Uimakoulut

Vesihovi järjestää lapsille alkeisuimakouluja, alkeisjatkouimakouluja, jatkouimakouluja sekä tekniikkauimakouluja.

Kaikkien uimakoulujen alaikäraja on 6v taidoista huolimatta, ellei ole muuta mainittu. Uimakoulut kestävät 45 minuuttia ja huoltajan tulee tuoda lapsi altaalle ja hakea altaalta. Jos huoltaja tulee uimaan, saa uimakoululainen uida hallilla 2h uimakoulun yhteydessä. Uimakoulun hinta 25 €, sisältäen 5 uimakoulukertaa. Poissaoloja ei hyvitetä.

Uimakoulutarvikkeet: Pyyhe, sauna-alusta, uimapuku ja uimalasit.
Jokaisen uimakoululaisen tulee peseytyä huolellisesti ilman uima-asua ennen altaaseen menoa. Pitkät hiukset oltava sidottuna kiinni.

Uimakoulujen ohjelma ja ilmoittatuminen

Alkeisuimakoulu

Uimakoululaisella ei tarvitse olla mitään pohjataitoja. Tavoitteena hengityksen, sukeltamisen, liukujen ja kellumisen oppiminen.

Alkeisjatkouimakoulu

Uimakoululaisen tulee uskaltaa sukeltaa ja puhaltaa veteen. Tavoitteena kellumisen, liukujen, potkujen ja käsivetojen oppiminen. Lisäksi yritetään 10m uimataidon saavuttamista.

Jatkouimakoulu

Uimakoululaisen tulee osata uida 10m ilman apuvälinettä. Sukeltamisen hallitseminen suositeltavaa.

Tekniikkauimakoulu

Uimakoululaisen tulee osata uida 25m vatsallaan ja selällään. Harjoitellaan krooliuinnin ja selkäkroolin tekniikkaa, hyppyjä ja sukelluksia.

Perheuimakoulu

Perheuimakoulussa opetellaan uintia yhdessä aikuisen kanssa. Paras ikä perheuimakoululaiselle on 2-5v. Uimakoulussa opetellaan samoja asiota kuin alkeisuimakoulussa, mutta aikuinen toimii lapsen avustajana ja opettajana. Uimaopettajan rooli on neuvoa aikuiselle, miten auttaa lasta harjoittelussa ja miten tukea lapsen uinnin oppimista myös vapaa-ajalla.

Lapsille perheuimakoulu on yhteinen uintihetki tutun aikuisen kanssa. Harjoitukset ovat helppoja ja tunneilla on oppimistuokioiden lisäksi leikkejä ja vapaata uintia.

Vedenpelkoisten lasten uimakoulu

Vedenpelkoisten uimakoulu on lapsille, jotka eivät pidä sukeltamisesta, roiskeista tai siitä kun vettä menee nenään tai korviin. Tässä uimakoulussa lähestymme vesielementtiä kiireettömästi tavoitteena vain nauttia vedessä olosta ja poistaa pelkoa vettä kohtaan. Kun lapsi on tähän valmis, harjoittelemme myös sukeltamista. Vedenpelkoisten uimakouluryhmiä on kaksi.

5-8 vuotiaiden ryhmässä harjoittelemme vedessä liikkumista ja leikkimistä sekä uinnin alkeita kuplista käsivetoihin. Etenemme hyvin rauhalliseen tahtiin ja tämän uimakoulun tavoite ei ole uinnin tai sukeltamisen oppiminen vaan vesirohkeuden lisääminen.

9-12 vuotiaiden uimakoulu on tarkoitettu vesipelkoisille lapsille sekä niille, jotka eivät vielä ole oppineet uimaan 10 metriä tai pelkäävät ison altaan syvässä päässä toimimista. Tavoitteena on parantaa niitä taitoja, joita tarvitaan koulu-uinneissa. Opetus tapahtuu sekä isossa, että pienessä altaassa.

Erityisuimakoulut

Sisältää vesi- ja uimataitoharjoittelua yksilöllisesti. Uimakoululaisella oltava oma henkilökohtainen avustaja mukana.

Loimaan Uimaseura

Alkeisuimakoulu, tekniikkauimakoulu, kilpauintikoulu, aikuisten tekniikkakurssi.
marko.isomaa@loimaanuimaseura.fi puh. 045 6520 877

Loimaan uimaseuran kotisivuille tästä.

Koululaisuintien ajankohdat löytyvät kalenterit osiosta.