Vesihovin vesijumpat (jumpat jatkuvat jälleen ma 3.8.2020)
(sisältyvät lipun hintaan)

ma klo 15.00-15.30 (kevyt)
ti klo 19.30-20.00 (teho)
ke klo 15.00-15.30 (kevyt)
to klo 19.30-20.00 (teho)

Kevyt vesijumppa

Kevyt vesijumppa on ison altaan matalassa päädyssä jalat pohjassa tehtävää helppoa, nivelystävällistä jumppaa erilaisia jumppavälineitä apuna käyttäen. Jokainen jumppaaja voi valita valita vauhtinsa itse ja liikkeitä voi muokata omien tuntemusten mukaan. Ohjaaja antaa tarvittaessa vinkkejä vaihtoehtoisiin liikkeisiin. Jumppamusiikkina soi tanssimusiikki sekä vanhat hittibiisit. Jumppa sopii erityisesti seniori-ikäsille jumppaajille. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista eikä lisämaksua. Tervetuloa paikalle!

Tehovesijumppa

Tehovesijumppa jumpataan jalat pohjassa ison altaan matalassa päädyssä. Jumppa ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Liikkeiden tempo vaihtelee rauhallisesta tosi nopeaan. Jumpassa voidaan käyttää myös erilaisia jumppavälineitä. Jumppamusiikki vaihtelee lavatanssimusiikista uusimpiin listahitteihin. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista eikä lisämaksua. Tervetuloa paikalle!

 

IMG_5272_nettiin

 

Syvänveden jumppa:

Tällä hetkellä ei syvänvedenjumppaa käynnissä! Hinta uimalippu + 2 €.

Syvänveden jumppa on vesivyön kanssa tehtävää erittäin tehokasta vesiliikuntaa  altaan syvässä päässä. Tunnilla harjoitellaan vesijuoksutekniikoita ja jumpataan vaihtelevasti erilaisten välineiden kanssa kehittäen lihaskuntoa ja hapenottokykyä. Tällä tunnilla tulee taatusti kuuma. Tuntia suositellaan uimataitoisille. Ohjaajana Reeta Kaitosaari.

Vauvauinti:

Vauva -ja perheuinnit järjestetään lauantaisin kello 8.45-11.45. välisenä aikana.  Yksittäisen ryhmän kesto on 30 minuuttia.

Ryhmiä on yhteensä kuusi.

Seuraavat vauvauinnit alkavat lauantaina 5.9.2020. Vauvauinti-info uusille osallistujille on 2.9.2020 klo 17.00-17.45 Vesihovissa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 1.9.2020 mennessä reeta.kaitosaari@loimaa.fi 

Tietoja vauvauinnista

Vauvauinnin voi aloittaa 3 kk täyttänyt ja yli 5 kg painava vauva.
Ennen uinnin aloittamista uusille vauvoille on pakollinen infotilaisuus . Infotilaisuudessa kerrotaan tarkemmin vauvauinnin käytännöistä ja periaatteista. Seuraavassa lyhyesti muutamia tärkeitä asioita.
Aloittavat vauvat uivat lauantaisin klo 8.45. (vauvat 1.), n. 6-9kk klo 9.15 (vauvat 2.), 9-14kk klo 9.45 (vauvat 3. / taaperot), n. 14kk-3v klo 10.15 (taaperot), klo 10.45. perhe 1. ja klo 11.15 perhe 2. Opetuksemme on yksilöllistä vauvan ikä ja kehitystaso huomioiden. Kaikki 0-3- vuotiaat voivat aloittaa vauvauinnin ilman aikaisempaa kokemusta. Perheuinnissa sisarus voi olla enintään 3 vuoden ikäinen.
Ennen uinnin aloittamista on hyvä totuttaa vauvaa kylpemään 32-asteisessa vedessä, joka on vauvauinnin veden lämpötila. Kylpyveden viilentäminen kannattaa tehdä aste kerrallaan. Uinnissa aloitamme eri uintiasennoista ja korvien kastelusta ja jos vauva viihtyy korvat vedessä, häntä voi kylvettää jo kotona selällään korvat veden alla.
Vauvauintiin tullaan suihkun kautta, joten vauvalle on hyödyllistä totutella myös suihkupesuun. Vauvan päätä ei ole pakko kastella, mutta pään kastelua suihkulla voi halutessaan harjoitella ennen vauvauinnin aloittamista.
Uintitarvikkeiksi vauva tarvitsee vain pyyhkeen, uima-asun sekä uimavaipan. Uimavaippa on pakollinen 1.9.2014 alkaen. Erilaisia pestäviä uimavaippoja saa tilata netistä (hakusana uimavaippa) ja kertakäyttöisiä uimavaippoja valmistaa ainakin Libero (näitä myy yleensä suurimmat marketit). Vaipan voi ostaa myös Vesihovin kassalta.
Uintiterveisin,
Reeta Kaitosaari
Liikunnanohjaaja, vauvauinnin ohjaaja
reeta.kaitosaari@loimaa.fi
puh. 02~761 1255 (puhelin ilmoittautumisia ei tällä hetkellä oteta vastaan)

Vauvauinti on jaksotettu alla olevan aikataulun mukaisesti. Jakso sisältää aina 8 vauvauintia. Jaksolle ostetaan 6 kerran sarjakortti (hinta 60 €). Kerrat 7 ja 8 maksetaan kertamaksulla (10 €) jos sarjakortti on jo käytetty. Jaksoon sisätyy siis kaksi kertaa, jotka on mahdollista olla pois ilman kustannuksia. Muita poissaoloja ei hyvitetä. Perheuinnin 6 kerran sarjakortin hinta on 72 €. Perheuintikortti sisältää kahden aikuisen ja kahden lapsen osallistumisen. Jos lapsia on enemmän, niin lisämaksu on 3€/lapsi.

PICT0022_nettiin

 

Uimakoulut:

Vesihovi järjestää lapsille alkeisuimakouluja, alkeisjatkouimakouluja, jatkouimakouluja sekä tekniikkauimakouluja.

Kaikkien uimakoulujen alaikäraja on 6v taidoista huolimatta (ellei muuta mainittu). Uimakoulut kestävät 45 minuuttia ja huoltajan tulee tuoda lapsi altaalle ja hakea altaalta. Jos huoltaja tulee uimaan, saa uimakoululainen uida hallilla 2h uimakoulun yhteydessä. Uimakoulun hinta 25 € (sis. 5 uimakoulukertaa). Poissaoloja ei hyvitetä.
Uimakoulutarvikkeet: Pyyhe, sauna-alusta, uimapuku ja uimalasit.
Jokaisen uimakoululaisen tulee peseytyä huolellisesti ilman uima-asua ennen altaaseen menoa. Pitkät hiukset oltava sidottuna kiinni.

12206_95315_0

 

Alkeisuimakoulu
Uimakoululaisella ei tarvitse olla mitään pohjataitoja. Tavoitteena hengityksen, sukeltamisen, liukujen ja kellumisen oppiminen.

Alkeisjatkouimakoulu
Uimakoululaisen tulee uskaltaa sukeltaa ja puhaltaa veteen. Tavoitteena kellumisen, liukujen, potkujen ja käsivetojen oppiminen. Lisäksi yritetään 10m uimataidon saavuttamista.

Jatkouimakoulu
Uimakoululaisen tulee osata uida 10m ilman apuvälinettä. Sukeltamisen hallitseminen suositeltavaa.

Tekniikkauimakoulu
Uimakoululaisen tulee osata uida 25m vatsallaan ja selällään. Harjoitellaan krooliuinnin ja selkäkroolin tekniikkaa, hyppyjä ja sukelluksia.

12206_95318_1

 

Perheuimakoulu

Perheuimakoulussa opetellaan uintia yhdessä aikuisen kanssa. Paras ikä perheuimakoululaiselle on 2-5v. Uimakoulussa opetellaan samoja asiota kuin alkeisuimakoulussa, mutta aikuinen toimii lapsen avustajana ja opettajana. Perheuimakoulussa uimaopettajan rooli on neuvoa aikuiselle, miten auttaa lasta harjoittelussa ja miten tukea lapsen uinnin oppimista myös vapaa-ajalla. Lapsille perheuimakoulu on yhteinen uintihetki tutun aikuisen kanssa. Harjoitukset perheuimakoulussa ovat helppoja ja tunneilla on oppimistuokioiden lisäksi leikkejä ja vapaata uintia.

Erityisuimakoulut

Sisältää vesi- ja uimataitoharjoittelua yksilöllisesti. Uimakoululaisella oltava oma henkilökohtainen avustaja mukana.

 

362014_144407_0

 

Easy Swim

Easy swim uimakouluja hallissamme ohjaa uimaopetus Janita Kylänpää. Lisätietoa alla olevasta linkistä.

Easy swim uimakoulut

 

Loimaan Uimaseura

Alkeisuimakoulu, tekniikkauimakoulu, kilpauintikoulu, aikuisten tekniikkakurssi.
http://www.loimaanuimaseura.fi marko.isomaa@loimaanuimaseura.fi
045 6520 877

Loimaan uimaseuran kotisivuille tästä.

Koululaisuintien ajankohdat löytyvät kalenterit osiosta.